Hudvård

Vårdande extrakt ur en skör blomma

Ljung är en av mina favoritväxter. Den är en kvistväxt, på finska ”varpukasvi”, så jag har sympati för den redan bara p.g.a. av mitt eget namn, Varpu. Ljung är växtvärldens kanske mest envisa. Den klarar allt; torka, sur jord, att växa på klippor, holmar & moskogar – mina favoritplatser! Dock är den känslig för köld och för mycket torka, men fröna kan lyckas gro längre fram i alla fall.

Jag väntade ivrigt på nya Nature Ansiktscrème ljung. Jag har redan länge varit en aktiv användare av Energicrème och Skin Comfort -ansiktscrèmerna. Ljung är nu en stark konkurrent till dessa.

Ansiktscrèmen innehåller ljungextrakt, som vårdar och mjukar upp huden. Crèmens konsistens är enligt mig väldigt fyllig för att vara en ansiktscrème. Första gången när jag skulle testa lyckades jag ta alldeles för stor mängd av crèmen. En liten klick räcker bra för att återfukta min hud. Huden känns mjuk, spänstig och näringsfylld. Crèmen går dessutom snabbt in i huden.

Nu under sommaren, när allergisymptomen härjar, applicerar jag ovanpå ansiktscrèmen även ett lager Mineralpuder. Funkar bra! Nu under sommaren kan crèmen också funka bra som nattcrème.

Crèmens doft är en aning söt, nästan vaniljaktig, men känns ändå inte kraftig. Doften försvinner direkt när crèmen gått in i huden.

Första gången jag applicerade den nya crèmen, kom jag att tänka på ett fint barndomsminne.

Jag kommer ihåg när jag en sommar cyklade iväg med min mormor för att hämta ljung. Vid en liten grusväg utanför byn fanns en tallskog, var skogen färgades alldeles lika av ljungen.

När vi sen väl kom hem placerade mormor ljungkvistarna i en gammal behållare av trä. Blommorna hade samma färg som blommorna på en gustaviansk möbels tyger.

Nu som vuxen minns jag nu som då liknande små händelser som någon gång givit mig en viss känsla, och som ännu får mig att le.

Mormor skulle nog ha tyckt om den här ansiktscrèmen. Tack vare ljungens skull.

Varpu
Kommunikationschef

Profilbild
Gästbloggare
  • Gilla
    0
  • Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1000 Tecken kvar