Hudvård

Skydda dig mot solen

Solen är definitivt en av sommarens höjdpunkter! Den må vara underbar men den kan också vara en farlig bekantskap. Huden minns varje gång den bränts i solen, och detta är något som inte kan raderas. Alltför mycket och stark strålning från solen skadar huden, skadorna lagras i hudens minne och syns först efter ett antal år. Solen är en av de största faktorerna som orsakar för tidigt åldrande. Den påskyndar hudens åldrande, vilket syns som djupare rynkor och linjer, ojämn hudton och tjockare hud.

Kom alltså ihåg att skydda huden mot solen! Våra oparfymerade solskyddsprodukter ger ett effektivt skydd mot solens UVA- och UVB-strålar.

Ta hand om huden i solen

  • Då den starka vårsolen börjar lysa är det lätt hänt att din vinterbleka hy bränner sig, så gör solskyddsprodukterna till en del av din dagliga hudvårdsrutin redan på våren. I vårt sortiment finns förutom de egentliga solskyddsprodukterna även andra produkter som innehåller solskydd.
  • UV-strålarna passerar också genom molntäcket, kom alltså ihåg att använda solskydd även om det är molnigt.
  • Applicera solskydd på huden en halv timme innan du ska vistas i solen och applicera mer åtminstone varannan timme. Skydda gärna huden med kläder och en hatt.
  • Ta en siesta och sök upp en skuggig plats på dagen då det är som varmast. Det är inte heller bra att spendera alldeles för många timmar i ett streck i solen, utan håll dig också i till skuggan.
  • Lär känna din hud och håll koll på hur länge du kan vara i solen utan att bränna dig. Har du mycket ljus och solkänslig hud kan du bränna dig i solen redan på 10 minuter om du inte har solskydd!
  • Applicera en lugnande, svalkande och fuktgivande produkt på huden efter att du varit i solen – aloe gel är ett suveränt alternativ.
Solskyddsspray SPF 30, Solskyddsmousse SPF 50, Solskyddsstift SPF 50+

Bli bekant med termerna
UVA-strålning = Tränger in djupt i huden, skadar bindväven i huden och påskyndar hudens åldrande.
UVB-strålning = Påverkar cellerna i hudens yttersta lager, föråldrar och kan orsaka solsveda.
SPF = Sun protection factor dvs. solskyddsfaktor

Sola säkert och bli inte bränd

Profilbild
Sanna
  • Gilla
    0
  • Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1000 Tecken kvar