Bakom kulisserna

På besök i laboratoriet

Stämningen är lugn och behaglig. Blänkande rena ytor, mätglas, spännande apparater. Leende ögon bakom skyddsglasögon. Ett kittlande språng in i en för mig helt ny värld. Kan du redan gissa var jag är?

Rubriken avslöjar svaret på frågan. Jag är alltså på besök i laboratoriet som finns i samma byggnad som vårt huvudkontor. Ni kan inte föreställa er hur ivrig jag blev då vår kemtekniska chef bjöd in mig till laboratoriet! Det var otroligt intressant att komma in och upptäcka den värld som döljer sig bakom dörrarna till laboratoriet.

Varje Dermosil produkt genomgår en noggrann säkerhetsbedömning enligt gällande kosmetiklagstiftning innan den lanseras. Dessutom genomgår de över 400 produkterna regelbunden kvalitetsbedömning. På så sätt upptäcker vi lätt små kvalitetsförändringar i produkter och kan försäkra oss om att de alltid är av hög klass och trygga att använda. Kvalitetsbedömningen i det egna laboratoriet är en viktig del av verksamheten – vi känner oss verkligen stolta över kvalitet och säkerhet då det gäller våra produkter!

Då Rosmarie visade mig hur man jobbar i laboratoriet tog hon den populära Rengöringsmousse Vitamin E som exempel. Vi gick igenom de olika skedena av kvalitetsbedömningsprocessen och jag fick bl.a. se då hon mätte produktens viskositet och pH-värde. För en lekman som jag var det här oerhört spännande! Rosmarie berättade också att reklamationer och feedback som vi får från kunder gås noggrant igenom.

Vi kollade också på det intressanta ljusskåpet som används bl.a. då makeupnyanser undersöks. I skåpet kan de olika nyanserna analyseras i olika belysningar. Tänk om man hade samma möjlighet till belysning hemma i badrummet! : )

Det var kul att få komma in i labb-världen och se på då en erfaren kvalitetsgranskare jobbar. Det mest överraskande var nog hur lugn jag kände mig efter besöket i laboratoriet. Fast egentligen är det inte så konstigt. Det är ju helt naturligt att vetskapen om, att den kosmetik jag använder håller hög kvalitet och säkerhet, gör att jag känner mig lugn.

Med hudvänlig hälsning
Sanna
Content Producer

Profilbild
Sanna
  • Gilla
    0
  • Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1000 Tecken kvar