Okategoriserade

Mikroplaster väcker diskussion

Mikroplaster medför många och långa diskussioner i medierna. Vad är egentligen dessa mikroplaster och var kommer dom ifrån?

Mikroplaster kommer främst från plastprodukter som slits ner i miljön. Exempel på stora bovar i dramat är bildäck, förpackningar och plastpåsar. Även då vi tvättar kläder av syntetiska material förorenas vattendragen eftersom mikrofibrerna slinker igenom reningsverken.

kvarken

Kvarkens skärgård har världsarvsstatus.

Förenta Nationernas, FN:s, miljöprogram har beskrivit problemet med plastpåsar mycket konkret:

”25 minuter i handen, 500 år i miljön”

Även om plastavfall inte längre skulle hamna i miljön ökar mängden mikroplaster i vattendragen ännu i flere år. Tyvärr får sjöfåglar, fiskar och övriga organismer i sig dessa mikroplaster.

Enligt Dermoshops miljöprogram innehåller Dermosil –hudvårdsprodukter inte mikroplaster, utan vi använder naturliga peelande ämnen såsom kross av riskorn och krossat skal från shea-nötter.products

Så här bidrar jag privat till en renare miljö:

  • Använder shopping-bag
  • Föredrar naturfiber
  • Sorterar plastavfallet

Tomma, rena och torra plastförpackningar, såsom schampo- och tvålförpackningar, tuber, refill-påsar och plastpåsar sorterar jag i plaståtervinningen. Korkarna lägger jag i skilt.

Smutsiga plastförpackningar, pumpar och PVC-plast med 03-märkning, såsom kontaktplast och gummihandskar, sorterar jag i blandavfall.

recycle

Har du några bra tips? Vi utlottar ett paket med Nature Handtvättsmousse och Nature Hand- och nagelcrème bland alla som bidragit med tips.

Din kommentar vill vi ha senast den 25.8.2016.

Vinnaren har blivit kontaktad personligen. Ett stort tack till alla som deltog!

 

Miljövänliga hälsningar,

Bi
produktchef

Profilbild
Gästbloggare
  • Gilla
    0
  • Dela

1 kommentar

siv wikman 23.08.2016 at 12:30

Nu börjar det finnas insamlingskärl för plast prodrukter sortera och för dit. Dermosil har bra prodrukter som är refill påsar jag avänder de gärna. Önsar att det skulle finnas mera i sortimentet av Dermosil produkter som är refill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1000 Tecken kvar