Hudvård

Magiska serum

Serum är på tapeten titt som tätt, men vad är egentligen ett serum? Kortfattat kan man säga att ett serum är en dunderprodukt, det innehåller massor med aktiva ämnen i koncentrerat format. Konsistensen är ofta tunn, de aktiva ämnens småsmå molekyler upptas av hudens djupare skikt.

Ofta är ett serum utvecklat för att vårda ett specifikt hudproblem. För att välja rätt serum för dig gäller det att fundera på vad din hy behöver. Samtidigt är det bra att komma ihåg att hudens behov förändras i takt med årstider och ålder. I Dermosil sortimentet hittar du sju hudvänliga serum. I bilden här nere har jag sammanfattat varje serums kärnegenskaper. Vilka av egenskaperna passar in på din hy just nu? Läs mer om alla serum i webbshopen.

Faces Peelande Nattserum /
Ski Comfort Glowing AnsiktsserumNature Ansiktsserum /
Vitamin E Ansiktsserum Hyal-X3 /
Faces Age Defence ElixirSkin Solutions Anti-stress serum /
Faces Hudbalanserande Serum

Applicera serum på rengjord hy morgon och kväll. Eftersom serum är så effektiva, räcker det med några droppar. Ett serum absorberas bäst direkt efter applicering av ansiktsvatten, då huden ännu är lite fuktig. Klappa försiktigt in serumet i huden, den rörelsen hjälper huden att bättre uppta serumet. Använd gärna serum också på hals och dekolletage, men undvik området kring ögonen. Ett serum passar utmärkt även under makeup.

Ovanpå serumet kan du använda en återfuktande ansiktskräm. Ett serum ersätter inte ansiktskrämen, utan fungerar helt enkelt som en extra boost för din hy. Serum som är utvecklade för ett specifikt hudproblem kan t.ex. användas som en kur, medan en ansiktskräm är en del av din dagliga ansiktsvård.

Vad känner du att din hy behöver just nu?
Sanna
Content producer

Profilbild
Sanna
  • Gilla
    0
  • Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1000 Tecken kvar