Makeup

Inled våren med contour

Makeupsortimentet utökas i vår med en Contourpalett. En contourpalett kan väcka en del frågor hos många. Var ska riktigt nyanserna appliceras? Hur mycket av produkten ska jag använda? Tänk om jag applicerar nyanserna på fel sätt och ser sedan ut som en clown?! Ingen fara, en contourpalett är inte så avancerad som den låter.

Contouring handlar om att skulptera fram de bästa ansiktsdragen. Ofta då man applicerar makeupcrème i ansiktet, kan lätt vissa drag tonas ner och ansiktet blir platt och formlöst. Men med hjälp av contourfärger går det enkelt att lyfta fram och förstärka ansiktsformerna. Även utan makeupcrème, gör sig contourfärgerna fint i ansiktet och inger ett fräscht intryck. När man väl börjat applicera contourfärger, är det sedan svårt att vara utan.

ContourpalettContourborste

Om du inte använt en contourpalett tidigare, är det enklast att börja med den ljusa, lätt skimrande nyansen. Den applicerar du på kindbenens högsta punkt. Appliceringen kan du göra med en Contourborste eller med rena fingertoppar. Den ljusa nyansen framträder särskilt bra, då du vänder ansiktet mot ljuset. Då reflekteras ljuset i den lätt skimrande nyansen och gör att kindbenen framträder bättre och ger dem ett vackert lyster.

När du känner dig bekväm med den ljusa nyansen, kan du övergå till att applicera även den rosa rougefärgen. Den appliceras på kindbenen, under den ljusa nyansen. Den får gärna lätt blandas ihop med den ljusa nyansen, för att undvika skarpa gränser. Tänk på att nyansen inte ska appliceras för nära näsan eller tinningarna. Rougefärgen ska inge en lätt ”efter-en-frisk-promenad”-look.

Den bruna nyansen är säkert den nyans i paletten, som skapar mest huvudbry. Nyansen är till för att skapa skuggor, så att former framträder bättre. Du kan börja med att applicera lite färg längs hårfästet och käkbenen för att rama in ansiktet. Sedan kan du övergå till att applicera färgen under kindbenen. Du behöver inte applicera mycket färg, du kan först lägga lite för att sedan bygga på med mera färg om det behövs. Du kommer märka att den mörka färgen gör att exempelvis kindbenen framträder ännu bättre.

Contouring är alltså inte så svårt men det gäller att testa sig fram för att se vad som passar just dig. Sedan när du använt contourfärgerna en tid, kan du också övergå till att skulptera näsan. Det går att göra stor skillnad genom att applicera den ljusa nyansen längs näsbenen och den mörka nyansen på båda sidorna om näsbenet. Möjligheterna med en Contourpalett tar aldrig slut, testa du också!

Henrietta
produktchef

Sanna
  • Gilla
    0
  • Dela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1000 Tecken kvar