Resor

Ingen utflykt utan matsäck

Text: Varpu Saari

Tänk att maten smakar så mycket bättre utomhus! Det är därför som matpausen är det bästa med utflykten. Man behöver egentligen inte gå så långt hemifrån för att ha en liten picknick.

Oberoende om matsäcken är av den lyxigare sorten eller bara består av ett par ostmackor så är majnyheten, Dermosil Kylväska, den ultimata väskan att packa i. Om du hann haffa en av fjolårets kylväskor så vet du vad jag menar. I år kommer väskan i en sommarfräsch grön färg.

Nu har jag båda väskorna i användning och den nya gröna Kylväskan var med på premiärturen förra veckoslutet. Vi samlade ihop barnen i grannskapet och gav oss iväg ut i skogen på picknick. Tunnbrödsrullarna och fruktsalladen hölls svala i väskan – i och för sig var det ganska ruggigt och skuggigt i granskogen.

metsa1

Mina barn tycker om tunnbröd och det verkade även de andra barnen göra. Tunnbrödsrullar är perfekt picknickmat, lätta att göra och lätta att äta. Gör så här: Bre margarin på tunnbröd, lägg på ost, skinka och lördagskorv och rulla ihop till täta rullar. Fäst med cocktailpinnar så öppnas inte rullarna. I stället för tunnbröd kan man även använda tortillas.

För en vuxnare smak skulle jag fylla rullarna med färskost blandad med hackad salami eller rökt ren, paprikatärningar och fäsk basilika.

Till fruktsalladen skar jag äpplen, bananer, mandariner och vindruvor i så stora bitar att man kunde äta dem ur små skålar antingen med fingrarna eller med smågafflar som jag hade med. I en sallad för vuxna skulle jag ännu tillsätta frusna tranbär eller jordgubbar, så hålls frukten längre kylskåpskall.

Mitt picknicktips för en riktigt varm sommardag är att man sätter in ett par saftburkar eller en liten vattenflaska i frysen en stund innan man packar dem i väskan. Det är helt onödigt att bära kylklampar med sig då man kan kyla maten med frusen saft som man sedan kan dricka upp! I vintras testade jag även att ha varm mat med i Kylväskan. Vi firade sonens födelsedag på skridskobanan. Jag hade bakat minipizzor som hölls varma i väskan tills gänget hade tid att ta paus och komma och äta. Trots att väskan är liten och lätt så höll den värmen riktigt bra.

Packa picknickmaten i fyrkantiga askar, som sedan passar perfekt i Kylväskan. Jag har en uppsättning askar, som jag kombinerar så att jag får väskan tätt packad. Maten hålls snygg i askarna som är lätta att lyfta upp och bjuda ur.

Vilken picknickmat skulle du packa i Kylväskan? Dela gärna med dig av dina bästa recept!

Med hopp om varmt och skönt picknickväder,

Varpu
Communications manager

p.s. Kylväskan blir också perfekt för transport av glasspaket och mjölkburkar från bybytiken till sommarstugan i sommar!

Profilbild
Gästbloggare
  • Gilla
    0
  • Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1000 Tecken kvar