Hår

Höstlockar med hjälp av hårband

Text: Mari Aho

Till vardagen behövs det enkla och lättfixade frisyrer som ger variation till den vardagliga looken. Det är få som har tid att på morgonen använda sig av alla världens olika stylingverktyg, och dessutom är det inte heller särskilt bra för håret att hela tiden använda sådana… Därför tycker jag ofta om att göra hårbandslockar, som fixar till sig själva under natten! Frisyren går att göra i både kort och långt hår.

kansi

Hårbandslockar gör man, som namnet antyder, men hjälp av ett elastiskt hårband. Dermosil Hårband funkar perfekt till detta, eftersom att de hålls tighta kring huvudet samtidigt som de också är väldigt elastiska.

Det lönar sig att öva på att göra frisyren, så att man får jämna lockar på både sidorna. Lyckas lockarna ändå bli ojämna, får man i alla fall en bra bas för en snygg bun-frisyr – om man då vill göra en sån istället!

Hårbandslockar görs med fördel i ett lätt fuktat hår. Om du inte har tvättat håret, kan du fukta det lite med hjälp av en sprayflaska med vatten i. Extra hållbara lockar får du om du ännu applicerar en mängd Hårmousse Structure & Volume superstrong i fuktigt hår. Hårbandslockar kan också lyckas i torrt hår, om du först sprayar håret med Saltvattenspray.

Gör såhär:

1. Placera ett hårband kring ditt huvud. Kontrollera att framhåret inte lämnar under hårbandet. Obs, lockarna börjar från den höjd var hårbandet är. Därför är det extra viktigt för korthåriga att lägga märke till höjden på hårbandet.

2. Ta i ett hårparti nära ansiktet. Själv tycker jag om att rulla hårpartierna runt sig själva, så att de blir lättare att hantera.

ohje1

3. Trä ett hårparti i taget runt hårbandet.

ohje2

4. Ta med lite extra hår i det första hårpartiet och trä partiet runt hårbandet. Fortsätt med detta ända tills du kommer till bakhuvudet.

ohje3 ohje4

5. Fortsätt med samma även på andra sidan av huvudet. Sticker det ut små hårtestar kan du fixa till dessa med hjälp av små hårnålar.

ohje5

Låt håret torka ordentligt. Själv brukar jag sova med frisyren kvar i håret. Hårbandet kan rymma iväg litegrann under natten, så jag brukar sätta fast hårbandet från sidan med ett par hårnålar.

När håret har torkat är det dags att försiktigt ta bort hårbandet. Öppna flätorna med fingrarna och med hårborste om det behövs. Efteråt kan du försiktigt spraya med hårspray för att få lockarna att hålla länge!

Kanske du också testar göra hårbandslockar, redan idag?

Önskar dig lycka till med frisyren,

Mari
Kommunkationsassistent

Profilbild
Gästbloggare
  • Gilla
    0
  • Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1000 Tecken kvar