Okategoriserade

Det här med att sola…

Vi finländare blir riktiga soldyrkare så fort sommarens första solstrålar börjar värma. Vi ska ut i solen, direkt. Men det är väl inte så konstigt? De finländska vintrarna är långa, kalla & gråa – när solen äntligen börjar värma blir vi såklart alldeles lyriska!

Dock borde vi vara försiktiga med solandet. Vanligt för oss finländare är att vi har en väldigt ljus och känslig hy, som lätt bränns. Jag har själv en väldigt känslig hy, men har trots det alltid varit en äkta soldyrkare. Solen har varit min bästa vän och jag har kunnat solbada i timmar – på stranden eller hemma på bakgården.

Untitled-6

De senaste åren har det dock hänt något, jag tål inte alls solen längre. Min känsliga finländska hy har börjat göra uppror så fort jag visar mig för solen. Går jag inte ut insmord med hög solskyddsfaktor bränner jag mig direkt. Att bränna sig i solen är farligt – så det är ju något man helst undviker… Dessutom är det bra otrevligt att gå runt med illröd, brännande hud. En sommar brände jag mig faktist så illa att jag var tvungen att ligga hemma under en våt, kall handduk ett helt dygn. Usch, vilket minne. Då kände jag mig bra dum att inte ha använt tillräcklig hög solskyddsfaktor kan jag lova…

IMG_3260

Numera smörjer jag alltid in mig med någon av Dermoshops solskyddsprodukter, som alla har en väldigt hög solskyddsfaktor. Favoriten är Solskyddsmousse SPF 50. Jag tycker moussen är så härlig att smörja in sig med! Dessutom går den väldigt snabbt in i huden, vilket jag tycker att är väldigt praktiskt och bra.

IMG_3870

Jag brukar som sagt dock bränna mig rätt ofta, för det kommer faktist alltid (tyvärr!) dagar när jag glömmer att smörja in mig eller helt enkelt bara tänker ”äh, jag bränner mig inte idag” (vilket jag borde lära mig att jag alltid gör). Då har jag lärt mig att det enda som hjälper min hud är Sensitive Riklig Vårdcrème 60 %! Den är alldeles underbar tycker jag. Dock brukar jag bara använda den till ansiktet, har jag bränt mig nånstans på övriga kroppen brukar jag använda Sensitive Hudsalva Extra 40% (som jag även under vinterhalvåret brukar använda som vanlig bodylotion nästan dagligen).

Untitled-7

Summa sumarum, det är farligt att sola om man inte solar smart. Och bränner man sig ska man smörja in sig med någon riklig, fettbindande kräm för att huden ska återställas så snabbt som möjligt. Hur härligt det än är med strålande sol och värme, så är det inte värt att riskera att man bränner huden.

Soldyrkare, var försiktiga i solen!

Sommarhälsningar,

Hanna Löfholm
Marknadsföringsassistent

Profilbild
Sanna
  • Gilla
    0
  • Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1000 Tecken kvar