Naturkosmetik

Det gröna alternativet

Jag gillar grönt. Gröna smoothies, naturen när den är som grönast, min favoritskjorta som är armégrön… Jag skulle också vilja påstå att naturkosmetik är ett grönt val! Och ja, jag gillar förstås också naturkosmetik.

För mig har det alltid varit väldigt viktigt att värna om miljön. Jag älskar att vara ute i naturen, och hoppas att den ska få finnas kvar som den är längelängelänge än… Fin, grön, lugnande. Väljer landskap framom stad varje dag i veckan, som ni kan förstå. Det är också viktigt för mig med naturlighet, ogillar allt som är fake och ”innehåller massa onödigt”. Att stöda inhemskt har också alltid varit viktigt. Varför inte stöda det land man bor i liksom?

Vår alldeles egna naturkosmetik-serie Dermosil Nature representerar allt detta. Den är miljövänlig, naturlig och inhemsk. Dessutom är alla produkterna i serien märkta med endera Ecocert- eller Ecocert Cosmos-certifikat. De certifikaten garanterar att produkterna håller kraven för äkta naturkosmetik, både gällande råvaror och tillverkning. Hur bra?

När jag började på Dermosil minns jag att den första produkten jag fattade extra mycket tycke för var Nature-seriens Hand & Nagelcrème, och den är fortfarande en av mina absolut favoritprodukter! Doften är sååå himla ljuvlig, och storleken på förpackningen helt perfekt för att ha den med i handväskan. Riktigt praktisk är den också att ha på skrivbordet vid jobbet för att återfukta händerna med under dagen när det behövs – crèmen absorberas nämligen i rekordfart! Inga kladdig kontorsfingrar med denna alltså.

1. Morotsolja, 2. Hand & Nagelcrème

En annan superprodukt i naturkosmetik-serien Nature är Morotsoljan… Åh vad underbar den är att smörja in huden med, speciellt under sommaren! Även denna har en alldeles underbar doft, som man lätt fattar tycke för. Och så återfuktar den huden riktigt bra och ger den en härlig ”glow”. Perfekt till sommaren!

Överlag kan jag tycka att naturkosmetik känns bättre för huden, som det hudvänligare alternativet. Annat är det förstås om man ex. är allergisk eller överkänslig för någon ingrediens i en naturkosmetik-produkt. Men så länge man inte är det, så tror jag att den mer naturliga produkten, med mindre kemikalier, vinner tävlingen om hudvänlighet.

Väljer DU det gröna alternativet? Och hur viktigt är naturkosmetik för DIG?

Gröna försommarhälsningar,

Hanna
Content & Social media manager

Profilbild
Sanna
  • Gilla
    0
  • Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1000 Tecken kvar