Resor

De bästa resekompisarna för en solsemester

Nu när hösten är här blir det lätt så att man börjar sakna solens värme och ljus. Därför är det många som reser till de södra breddgraderna senast under vintermånaderna. Jag reste söderut redan den första veckan i september, när jag och min pojkvän firade ett år som förlovade i hettan på Kreta.

Förutom att njuta av solen njöt vi också av vackra vyer under resans gång: vi besökte den alldeles förtjusande ön Santorini, vi klättrade runt i Knossos palatsets ruiner och bekantade oss med de forna spetälskekolonierna på ön Spinalonga.

dav

Min hud är väldigt känslig, speciellt i solen och jag blir aldrig särskilt brun – istället bränner jag mig direkt och bir röd som en kräfta. Jag bränner kindbenen ofta redan då när vårsolens första strålar börjar bränna här i Norden. Därför var jag också på förhand orolig över hur min hud skulle klara av en vecka i den gassande solen – en dag var det t.o.m. 37 plusgrader!

Dermosil Solskyddsstift SPF50+ visade sig vara en riktig räddare i nöden för mitt ansikte! Stiftet var passligt litet och lätt att bära med sig, och det var lätt att ”smeta på” i ansiktet, axlarna och dekolletage när det behövdes. Jag är fortfarande helt chockad av att jag faktist inte alls brände mitt ansikte i Kretas hetta!

dav

Bland Dermosil-produkterna finns också andra produkter som bidrar till en smidigare semester.

 

kollaasi_pi

1. Rengöringsmousse Vitamin E mini är en passligt stor förpackning att ta med på en en-två veckors resa! Produkten tar bort också lätt, vattenlöslig smink – vilket är väldigt praktiskt eftersom att man sällan använder mycket smink när man är på semesterresa i varmare breddgrader.

2. Även om jag faktist inte brände mig under resan, blev huden ändå en aning röd efter tiden i solen. Räddningen för det blev Dermosil Aloe Gel Summer, som är en lugnande gel för känslig och irriterad hud. Produkten är en riktigt mångsidig produkt, eftersom att gelen inte bara hjälper när man bränt sig i solen utan även lindrar kliandet när man blivit insektbiten. En perfekt produkt att ta med sig på resan!

3. De hudvårdsprodukter och makeup-produkter jag under veckan behövde rymdes precis med i de nya Necessärset Love-necessärerna. Dessutom såg de väldigt läckra ut både i resväskan och på bordet i hotellrummet!

4. Jag sminkar mig väldigt enkelt och snabbt när jag är på resa, eftersom att jag hellre spenderar min tid på nya, spännande platser istället för att stå framför spegeln hela resan! Med Dermosil Aina-crème får man till en tillräcklig & bra bas, och man behöver alltså inte packa med sig flera olika tuber. Crémen innehåller SPF25 och den finns i två olika nyanser, Fair och Medium.

5. Dermosil Solistica solkapslar ger ett ordentligt boost inför solandet! Kapslarna skyndar på och bibehåller solbrännan, samtidigt som de skyddar huden. Det lönar sig att skaffa kaspslarna i god tid före resan, eftersom att man bör börja äta dem 2 veckor innan solandet och användandet av dom fortsätter under hela solnings-tiden.

6. Dermosil Set med tomflaskor-setet är en praktisk resekompis, speciellt om du packar med dig kosmetika i handbagaget. Jag själv packade ner de mediciner jag behövde med mig på resan i den återförslutningsbara påsen som medföljer i setet. I burkarna med skruvkork förvarade jag smycken som jag hade med mig på resan. Nu ligger burkarna i en låda och väntar redan på nästa resa!

dav

Förutom bra produkter behöver man också packa med sig bekväma skor, en hatt som skyddar huvudet från solen och en strandhandduk. Självklart också ett soligt humör!

Med hopp om en solig höst,

Mari
Kommunikationsassistent

Profilbild
Gästbloggare
  • Gilla
    0
  • Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1000 Tecken kvar